Most popular

15 November 2017 om 13:48 Mirjam Mijn hart sloeg even over toen ik zag dat je nu ook kunt bestellen bij Buurman en Buurman.Voor jou uitgelegd in een 3 simpele stappen.Belgische drukkerij te raadplegen.Door de webcam cover te bedrukken met jouw logo ben jij wel..
Read more
Op de volgende pagina kun je ervoor kiezen om je bestelling te laten bezorgen of op the halen in een winkel of DHL-afhaalpunt.Om deel te nemen aan de spaaractie heb je wel een account nodig.Retourneren kost je niets Ben je niet tevreden over het product?Het..
Read more

Hoe maak ik compost
hoe maak ik compost

In de praktijk is dat lastig omdat we tijdens het groeiseizoen immers steeds nieuw materiaal ter beschikking krijgen (onkruid, gewasresten enz.).
Het geheim van de smid is dat de composthoop regelmatig gekeerd moet worden, een karwijtje dat een druk mens graag vergeet of overslaat.
Verbetert de structuur en daarmee de doorwortelbaarheid van de bodem, stimuleert het bodemleven en stelt voedingsmiddelen ter beschikking aan de wortels.
Geschikte bladsoorten, niet alle bladsoorten composteren even snel.De grond onder de composthoop wordt na enkele jaren uitstekend van kwaliteit.Dat water bevat uiteindelijk allerlei voedingsstoffen, complexe organische moleculen, bacteriƫen en schimmels.Het geheim : vaak OMkeren die hoop!Het wordt dan verdund en over het blad gespoten of op de aarde gegoten.Bij de milieustraat in de gemeente Malden gelden andere tarieven.Echter moet je daarbij rekening houden met klimaat, ofwel in NL zat mogelijk maar dan wel machinaal ventileren.Deze afvalzakken worden ook gewogen en dan betaalt u zowel voor de groene/rode afvalzak als voor het gewicht.Bepaalde afvalsoorten zoals puinafval en grond zijn relatief zwaar.
Leg eventueel wat grof materiaal op de bodem (maistengels, koolstronken) voor wat extra drainage.

korting boschbad apeldoorn />


Brengt u meer dan 250 kilo in een jaar, dan betaalt u 0,14 per kilo.Als inwoner van Wijchen en Nijmegen betaalt u vanaf 250 kilo per jaar.In de kleine moestuin zullen we meestal met zo'n soort hoop te maken hebben.Een hoop met lange stukken zoals snoeisel van een haag of taaie stengels van klimop zal moeilijk te keren zijn omdat met elke schep van de riek de halve hoop mee komt.Het kan bovendien best zwaar werk zijn, afhankelijk van de grootte van de hoop en de fijnheid van het materiaal.Op zo'n stukje grond groeit alles als kool.
Goede compost is een super groeimiddel voor planten, het houd vocht vast als de grond droog wordt.
Verwacht echter ook geen wonderen van compostthee; alleerst zal de bodem zelf ook op orde moeten zijn en voldoende bemest zijn.

Een hoogte tussen 0,5 en 1,5 meter is normaal.
Op de plek van de eerste hoop ga ik vrolijk verder met vullen.


Sitemap